Varukorg

Du har inga böcker i din varukorg.

»Inträngande skildring av livet på Jasnaja Poljana«

Kristina Rotkirch recenserar Ben Hellmans Hemma hos Tolstoj i den finska kulturtidskriften Nya Argus.

Den stora och brokiga skaran besökare och brevskrivare som kontaktade Tolstoj är bokens ämne, och Rotkirch skriver att minnesbilderna har »en fräschör och intimitet som leder rätt in i vardagslivet på Jasnaja Poljana«.

Rotkirch framhåller att det inte bara är de detaljrika iakttagelserna och de direkta minnesbilderna som gör boken till »en så underhållande och engagerande läsning«:

»Ben Hellman har en förmåga att med lätt hand och känsla för det relevanta bredda perspektivet och levandegöra den kulturhistoriska bakgrunden. Det är tidsatmosfär, det är smidiga referat med skickligt inflätade citat, det är personporträtt som växer till mininoveller.«

Kristina Rotkirchs anmälan i Nya Argus (pdf)

Läs mer om Hemma hos Tolstoj