Varukorg

Du har inga böcker i din varukorg.

Oupplösliga band och olösliga konflikter

Elisabeth Tegelberg lyfter i sin anmälan i Tidningen Kulturen särskilt fram det algeriska spåret i Alice Petréns bok: »en mycket väldokumenterad bok och framställningen är klar och koncis, intresseväckande och lätt att ta till sig även för den som har begränsade kunskaper om de fransk-algeriska relationerna.« Tegelbergs text är en utmärkt introduktion till boken och de dagsaktuella frågor den tar upp.

Även Populär historia uppmärksammar detta känsliga ämne. Boken är "en bra introduktion för den som vill få en ökad förståelse för Algeriets speciella plats i fransk historia" och dessutom "en god temperaturmätare av ett Frankrike där frågor om etnicitet och medborgarskap av hävd intar en viktig position" skriver Ulf Zander.

Läs mer om Terroristen i Toulouse.