Varukorg

Du har inga böcker i din varukorg.

Latin prisas av Svensk Bokkonst

Formgivare Beatrice Bohman mottar diplomet för sin insats.

Vid prisutdelningen i Kungliga biblioteket den 23 mars hörde Latin. En introduktion till vinnarna.

Så här lyder omdömet i boken »Svensk Bokkonst – 25 vinnande böcker«:

»Ett stilfullt och funktionellt läromedel som ger lust att läsa latin. Den typografiska behandlingen av en komplex grammatik är pedagogisk och klar. Boken visar med önskvärd tydlighet att läromedel kan vara vackra. Cum laude, med beröm godkänt, säger juryn.«

Bakgrunden till priset:

Svensk Bokkonst vill genom sitt årliga urval av 25 välgjorda böcker verka för den goda svenska bokformen. Juryn arbetar efter grundsatsen att bra form är bra funktion. Det väsentliga är den helhet som formgivaren skapar av bokens alla detaljer; format, satsyta, layout, material, m m. Men det räcker inte, alla i kedjan måste hålla hög kvalitet; reprotekniker, tryckare, bokbindare och många många fler. På så vis formas den vackra och välgjorda boken med bra funktion, rätt balans, fin harmoni, gjord med fantasi och med goda proportioner. Det är en sådan bok som Svensk Bokkonst diplomerar.