Latin. En introduktion
av Andreas Nordin 

Studiehandledning till boken, med övningar, satsdelar, vanliga ord – och  facit.

Latin. En introduktion är en bok för alla som vill lära sig grunderna i det latinska språket. Här bjuds också romersk kulturhistoria och en inblick i det latin som alltjämt omger oss. Kunskaper i latin öppnar dörren till Europas kulturhistoria från antiken till modern tid. Till den romerska – och den grekiska – världen under antiken, men även till idéer hos människor under medeltiden och renässansen. Tankar som fortfarande utövar stort inflytande på västerländsk kultur och världsuppfattning.

Latin. En introduktion är en klassisk bildningsbok och reselektyr för såväl fåtöljen som ryggsäcken.

Andreas Nordin är universitetsadjunkt i engelsk lingvistik och gymnasielärare i latin, svenska och engelska.

Flexoband med flikar. Illustrerad. 300 s.

Tredje upplagan.

ISBN 978-91-985485-7-0

I samma serie:  Latinsk grammatik – Latina Grammatica

Se några uppslag Latin – En introduktion

Latin – En introduktion har belönats med utmärkelsen Svensk Bokkonst för sin grafiska form

“Jag har älskat latin ändå sedan gymnasietiden i Grekland. Jag kommer alltjämt ihåg första meningen i första boken. Regina rosas amat. Jag är tacksam att det nu finns en bok som är den perfekta fortsättningen på en gammal kärlek.”
Theodor Kallifatides

“Andreas Nordin, klassiker och van pedagog, har skrivit en gedigen och attraktiv lärbok i latin. Det är en typografiskt och formmässigt ovanligt vacker bok som kan fungera både i folkbildning, skola och för enskilda studier.”
Eva Nylander, BTJ

”Det är svårt att koppla loss latinet från dess historia, och man kan även läsa den här boken som en historiebok. Mellan de grammatiska avsnitten kommer lättlästa skildringar av det antika Rom, med allt från dess politiska historia, matkultur, mode och kvinnohistoria till namnskick och religion.”
Maria Arnstad, Språktidningen

Läs recensionen i tidningen Språktidningen (pdf) och se även denna rekommendation på Bokus.