Appell Förlag

Konfucius samtal

Konfucius samtal

Översättning, inledning och kommentarer av Torbjörn Lodén
Konfucius samtal betraktas som det mest inflytelserika verket i Kinas historia. Trots att Konfucius levde för 2 500 år sedan är han än idag flitigt citerad och hans lära både brukas och missbrukas. Torbjörn Lodén, en av Sveriges främsta sinologer, har varsamt översatt Konfucius visdomsord och leder läsaren in i hans värld. Han tecknar en bild av Konfucius liv, av hans tid och av konfucianismens viktigaste drag. Här berörs också de ideologiska roller som Konfucius spelat och spelar i Kina. Konfucius samtal bjuder på en livsfilosofi som är oupphörligt fascinerande och evigt aktuell.

Klotband med skyddsomslag. Illustrerad. 272 s.
ISBN 978-91-983275-0-2

Bokpresentation (pdf)

Några uppslag i boken (pdf)

Ta gärna del av den utförliga intervjun med Torbjörn Lodén som finns att läsa på Helsingfors universitets hemsida, University Helsinki Chinese Studies. Här berättar Torbjörn Lodén om sin väg till kinesiskan, om svenskars förhållande till Kina, det kinesiska akademiska livet jämfört med det svenska – och mycket annat.

I en initierad understreckare välkomnar sinologen Anna Gustafsson Chen Torbjörn Lodéns bok: ”äntligen en nyöversättning som inte bara utgår direkt från den kinesiska grundtexten utan också bistår läsaren med hjälp och stöd via ett utförligt förord och rikliga kommentarer”.
Läs artikeln på www.svd.se!

Respons, anmälan av Lars Peter Fredén

Torbjörn Lodén om Konfucius betydelse i Populär historia (se pdf).

Upp ↑